AJUTOR PENTRU NICOLETA ȘI FAMILIA EI

Ajutor pentru familia Nicoletei
La vârsta de 36 de ani Nicoleta se consideră o femeie norocoasă. Are un soț bun, 8 copii care o iubesc foarte mult și un acoperiș deasupra capului. Nu îi stă în fire să se plângă. Dar atunci când mergi să o vizitezi la ea acasă poți vedea că și dacă ar face-o ar avea motive întemeiate. Situația ei și a familiei nu este una ideală. Pe lângă faptul că nu-și poate trimite copiii la școală din cauza lipsei de bani, de multe ori nici mâncare destulă nu au pentru toți. David, bebelușul ei de 3 luni are nevoie de lapte praf. Dar din păcate acesta este un lux pe care foarte rar și-l permit.
Miahi, soțul Nicoletei, lucrează cu ziua atunci când cineva îi oferă ceva de muncă. Este un om muncitor dar din păcate, având doar trei clase, nu poate găsi ceva stabil.
Atât Nicoleta cât și Mihai provin din familii sărace unde au trebuit să lucreze de mici pentru a supraviețui și educația a fost întotdeauna pe locul doi. Asta nu a oprit-o pe Nicoleta să meargă la A Doua Șansă (un program educațonal pentru cei care nu au fost la școală când erau copii). Acum ea știe să scrie și să citească.
Deoarece au o curte mare, cu câțiva ani în urmă, Mihai și Nicoleta s-au hotărât să construiască un grajd unde să crească niște animale de casă.
Grajdul a fost construit însă niciodată nu au avut banii necesari ca să cumpere animalele de care aveau nevoie. În grajd stă acum un cal bătrân cu care aduc lemne de foc din pădure.
În casă nu au apă curentă. În fiecare dimineață Nicoleta aduce apă în găleți, spală hainele copiilor și pregătește câte ceva de mâncare. Nu o deranjează să frece hainele în apa rece pe timpul iernii, este obișnuită să facă asta de mică.
Această familie face tot ce poate pentru a funcționa normal și a face față provocărilor vieții. Dar inima mamei se rupe atunci când se gândește că și copiii ei vor avea aceeași viață grea ca a ei dacă nu merg la școală. Și oricât și-ar dori ea pur și simplu nu îi poate trimite din cauza lipsurilor financiare.
Pentru a ajuta această familie ne-am gândit să le cumpărăm câteva animale de casă (o vacă, găini, un porc) pentru a avea o sursă de hrană sigură. Și copiii trebuie ajutați să meargă la școală pentru ca în viitor să-și poată găsi locuri de muncă stabile care să le aducă un venit decent.
Însă avem nevoie de ajutorul tău! Donează și ajută-ne să le oferim acestor oameni o speranță pentru o viață mai bună.blog comments powered by Disqus