Serviciul de suport și consiliere în situații de criză


Dezvoltarea societăţii noastre depinde în mare parte de implicarea celor ce sunt în măsură să răspundă uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea, cea a eradicării sărăciei. Sărăcia nu semnifică doar lipsa veniturilor. Ea atrage după sine o serie de consecinţe grave, uneori ireversibile în plan social. Excluziunea socială, imposibilitatea de a obține o educație și o pregătire profesională adecvată și lipsa șanselor de a duce o viață normală sunt doar câteva exemple ale repercusiunilor sărăciei.
Prin crearea programului nostru de proiecte sociale încercăm să ajutăm persoane și familii aflate în situații de criză, situații unde sărăcia extremă a dus la crearea unui mod de viață deteriorant și inacceptabil din punct de vedere uman. Susținem acești oameni financiar și medical (atunci când este cazul) până când restabilim un echilibru și viața redevine normală pentru ei.


Stacks Image 2834
Stacks Image 2836
Stacks Image 2838

Stacks Image 3007

Construcții:
În multe zone sărace din jurul orașului nostru (în special în zonele rurale) întâlnim numeroase familii care trăiesc în barăci construite din bucăți de lemn, nylon și alte rebuturi. Ceea ce ei numesc “casă” este de multe ori nimic mai mult decât o jalnică încercare de a crea un adăpost. Noi îi ajutăm pe acești oameni cu fonduri și materiale de construcții ca să-și poată construi o locuință adecvată care să-i protejeze de ploi și ierni geroase.
Stacks Image 3023

Hrană și îmbrăcăminte:
Ceea ce pentru majoritatea oamenilor din comunitatea noastră reprezintă resurse accesibile în orice moment, cum ar fi mâncarea sau hainele, pentru cei defavorizați reprezintă un lux pe care de cele mai multe ori nu și-l pot permite. Sute de familii se luptă zilnic pentru a pune ceva pe masă la cină sau pentru a avea îmbrăcăminte când vine iarna. Intervenim în astfel de cazuri și le asigurăm celor în nevoie hrana necesară și îmbrăcămintea pe care nu și-o pot procura prin resursele lor.
Stacks Image 3019

Servicii medicale:
Cel mai de preț lucru în viață este sănătatea. Zilnic oameni și copii aflați în situații medicale îngrozitoare sunt neputincioși în fața sorții vitrege din cauza lipsei de resurse financiare. Salvarea vieții unui om este cel mai nobil act pe care cineva îl poate face. De aceea, împreună cu sponsorii noștri, ne implicăm și ajutăm cât de mult putem pentru a scădea numărul victimelor bolilor și accidentelor.
Stacks Image 3021

Sobe și lemne:
În secolul XXI oamenii sunt obișnuiți să aibă căldură în casele lor prin centrale sau alte facilități moderne. Însă multe familii sărace care nu-și permit să plătească pentru căldură au nevoie de sobe și lemne pentru foc. Aceste obiecte sunt vitale atunci când temperaturile iernii crează condiții infernale pentru cei care nu au căldură în casele lor. Prin programul nostru de proiecte sociale ne îngrijim să asigurăm sobe și lemne de foc pentru ca aceste familii să aibă o șansă de supraviețuire pe timp de iarnă.
Stacks Image 57740


Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”


DONEAZĂ

Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU

Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003