Campo+


Sărăcia afectează mii de familii și copii ruinându-le viitorul. În fiecare zi victime ale pauperității caută un sprijin, o ieșire din situația în care se află. Însă nevoia și lipsa îi privează de orice oportunitate de a-și crea un viitor mai bun singuri.

Ca organizație socială, Asociația Diaconia Ajutor Internațional încearcă să reducă deprivările sărăciei din viața celor nevoiași. La început ne-am ocupat exclusiv de persoane aflate în situații extreme de criză care aveau nevoie de intervenții urgente. Observând nevoia pe care majoritatea familiilor cu care lucrăm o aveau am creat programul Educație+, un proiect dedicat copiilor proveniți din comunități sărace care nu-și pot permite o instruire școlară corespunzătoare.

Stacks Image 3430
Stacks Image 3433
Stacks Image 3436
Educația este cheia către un viitor satisfăcător. Prin studii și formare profesională o persoană poate spera la independență financiară și o viață stabilă. De aceea investim în educarea acestor copii și le oferim o mare parte din ce au nevoie pentru a intra în viață ca adulți cu aceleași șanse de reușită pe care le are orice tânăr provenit dintr-o familie cu situație decentă. Însă a oferi pregătirea corectă acestor copii nu este simplu. A te îngriji de toate nevoile unui copil începând cu vârsta de 3 ani când intră la Centru și până în momentul în care devine independent financiar, necesită mult timp, dedicare și finanțe.

În acest moment asistăm 124 de copii la Centrul Educațiuonal și ne străduim să le asigurăm toate cele necesare pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Începând cu masa de prânz care le este oferită zilnic și până la rechizitele școlare primite anual, noi suportăm majoritatea cheltuielilor care trebuiesc făcute pentru ca lor să nu le lipsească nimic.
De-a lungul timpului numărul copiilor din program a crescut iar noi ne vedem obligați să ne extindem spațiul de lucru pentru a crea noi oportunități și beneficii pentru ei.

Având în vedere interesele și nevoile copiilor am creat proiectul Campo. Acest concept modern reprezintă o variație de facilități și domenii de aplicare profesională care vor fi puse la dispoziția copiilor din Centrul Educațional și familiilor acestora. În Campo vor fi activate 3 departamente principale: atelierele profesionale, cantina socială și centrul de distribuție.


Atelierele de meserii
Dacă în trecut tinerii puteau obține un loc de muncă doar pe baza cunoștiințelor acumulate în școală, astăzi este nevoie de pregătire profesională. Pentru un tânăr adult este foarte important să obțină o formare profesională în domeniul în care dorește să-și formeze o carieră.
Din cauza situațiilor nefavorabile în care copiii din Centru cresc și din cauza abandonului școlar frecvent ei au nevoie de ajutorul nostru în privința alegerii unei profesii. De aceea noi am creat niște atelierele de meserii de frizerie, marochinărie, croitorie și IT. Odată cu deschiderea centrului Campo vom avea posibilitatea să deschidem și alte ateliere și astfel să diversificăm posibilitățile de a-și alege o meserie pentru copiii noștri și a alți tineri voitori să iasă din sărăcie. Vom colabora cu diferite companii unde tinerii noștri vor merge pentru a face practică în diferite domenii.


Cantina socială
De când am creat Centrul Educațional ne îngrijim zilnic de masa de prânz a copiilor. Contractele cu firmele de catering s-au dovedit a fi o variantă destul de scumpă pentru procurarea hranei elevilor noștri. De aceea ne-am propus deschiderea unei cantine sociale în care să pregătim mâncarea pentru cei 124 de copii și să le asigurăm zilnic o masă plină de vitaminele și nutrienții necesari creșterii lor sănătoase. Un al doilea beneficiu al cantinei este că vom putea hrăni și alți oameni săraci care se frământă cu lipsuri și nu-și pot permite o dietă sănătoasă. De asemenea cantina va deschide oportunități pentru noi locuri de muncă. Fructele și legumele folosite pentru mâncare vor fii aduse din Grădina Speranței a Asociației Diaconia, de aceea calitatea și prospețimea lor vor fi garantate.


Centrul de distribuție
Asociația Diaconia are un centru de distribuție care funcționează în prezent în clădirea Centrului Educațional din cauza lipsei de spațiu. Din acest motiv serviciile oferite sunt mărginite. Prin crearea centrului Campo vom avea posibilitatea să extidem distribuția de alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, materiale de construcții, alte bunuri și să ajutăm mai mulți oameni aflați în nevoie. De asemenea ne va ajuta să obținem mai mult spațiu pentru activitățile copiilor din Centru.


Viziune
În România, numai unul din trei copii dezavantajaţi reușește să termine şcoala generală. Ei nu pot face față cerințelor școlare atunci când sunt flămânzi, când trăiesc în sărăcie sau când părinţii, care de cele mai multe ori sunt analfabeți, nu-i pot ajuta la teme. Asociația noastră crează oportunități pentru astfel de copii, șanse de a obține educația și pregătirea profesională necesară pentru a ieși din sărăcie și a avea un viitor mai bun.
Credem că prin programele noastre sociale putem schimba soarta acestor copii și că le putem dărui ceea ce ei nu pot obține singuri: o cale de a scăpa din sărăcie.
Campo este un concept dedicat copiilor asistați în Centrul Educațional care vor beneficia de ajutor social și pregătirea profesională necesară obținerii unui loc de muncă decent de unde să obțină un venit care să-i ajute să trăiască mai bine.


Obiective
  • - Pregătire profesională: Vrem să vedem adolescenți care au succes. Atelierele îi vor antrena pentru un loc de muncă și pentru a se susține financiar.
  • - Responsabilitate: Vrem să-i învățăm să fie responsabili și muncitori, pregătiți să îndeplinească sarcinile date, demonstrând dedicare și integritate.
  • - Dietă sănătoasă: Știm că o dietă echilibrată poate ajuta la dezvoltarea copilului și creșterea potențialului de învățare.
  • - Suport material: Vrem să le acoperim toate lipsurile importante până ajung independenți financiar.
Stacks Image 57992


Donează orice sumă de bani pentru susținerea activităților Asociației “Diaconia Ajutor Internațional”


DONEAZĂ

Pnetru donații prin bancă:
Asociația “Diaconia Ajutor Internațional”
Str. Carierei Nr. 65, Brașov, România
Cod fiscal: 13272457
Banca: Țiriac Banc Sucursala Brașov
Codul băncii: BACX ROBU

Pentru donații în LEI: RO32 BACX 0000 0030 0973 0000
Pentru donații în CHF: RO75 BACX 0000 0030 0973 0002
Pentru donații în EURO: RO48 BACX 0000 0030 0973 0003