INAINTE ERA GREU. ACUM E IMPOSIBIL

titlu61

Bătalia în care suntem acum este una care are multe fațete. În lumea medicală armele sunt costumele de protecție, ventilatoarele, testele, diverse medicamente. În lumea în care noi, Asociația Diaconia lucrăm, armele sunt diferite! Pentru a susține și a nu abandona lupta avem nevoie de alimente, produse de igiena si produse esentiale, lucruri necesare pentru ca disperarea să nu pună stăpânire pe familile vulnerabile.

În România de astăzi există încă copii care merg la culcare flămânzi, există bătrâni singuri neajutorați, incapabili să își îndeplinească măcar nevoile de bază, există familii numeroase care trăiesc din salarii de subzistență. Statisticile vorbesc despre faptul că 90% din români nu au bani puși deoparte pentru a funcționa decent în lunile în care nu ar mai primi un salariu lunar. Situația socială astăzi, văzută de lucrătorii noștri care lucrează la firul ierbii, prin sate dar și în ghetoul Brașovului este una de dificultate și va excalada probabil într-un mod agresiv in lunile care urmează.

Mihăiță locuiește împreună cu sora lui și bunica maternă. Părinții divorțați au părăsit de ani buni copiii plecând fiecare în direcții în care viața i-a dus. Bunica ține loc acum de tutore, îngrijitor, sprijin celor doi copii de 8 si 12 ani.
Copiii sunt buni, ascultători, bine crescuți și îngrijiți dar știu din păcate și fața urâtă a lipsurilor și a foamei.
Bunica lucra până zilele trecute ca ajutor de bucătar într-un restaurant din Brașov. Restaurantul a restrâns activitatea iar bunica a rămas acum și fără salariul acela de jumătate de normă pe care îl primea. Cei trei nu au acum nici cel mai mic venit. Trăiesc din supa și mâncarea de urzici pe care copiii le culeg de pe lângă gardurile din apropierea garsonierii în care locuiesc.
O pâine zilnic și o cană de ceai indulcit sunt lucruri pe care MIHĂIȚĂ le visează astăzi, într-un Brașov pe care noi îl considerăm dezvoltat.

De aceea este nevoie să acționăm acum, cât încă lucrurile nu au inceput să se degradeze mai mult. Avem nevoie de ajutorul fiecăruia dintre voi pentru a pune umărul

Dorim să creem o campanie umanitară în comunitate pentru a reuși să susținem în continuare cele familile cu care lucrăm, familii din întreg județul Brașov
Dorim să oferim un pachet minim alimentar care să aducă o stabilitate funcțională în lunile care urmează.blog comments powered by Disqus