De 6 ani impreuna cu Fundația Regala Margareta a României

197bc9ac-db13-41c4-a0f2-56e6b4071e9f-1

Parteneriatul Asociației Diaconia Ajutor Internațional cu Fundația Regala Margareta a României în Programul Intergenerații a început în urmă cu șase ani. Șase ani plin de zâmbete, culoare și bucurie. Șase ani împreună cu un total de - 58 de vârstnici implicați și - 330 de copii asistați.
Dorința de a transforma comunitati a deschis uși valoroase prin care seniorii sa se poată implica activ și real în viețile micuților noștri. De șase ani desfășuram activități intense voluntare împreună cu vârstnicii care își doresc să rămână activi și să își mențină rolul social pierdut odată cu pensionarea.
Datorită căldurii și entuziasmului cu care voluntarii noștri ni s-au alăturat, am reușit să desfășuram o multitudine de ateliere și activități împreună:

  • Cluburi Meserii și Ateliere educaționale (Tâmplărie, Turism, Croitorie, Croșetat, Bucătărie, Zidărie, Mecanică auto)
  • Susținere educațională (efectuarea temelor școlare, meditații specifice - matematica, limbi străine, istorie, agro-turism)
  • Dezvoltare vocațională (Actorie, Desen, Pictură, Creativitate)
  • Dezvoltare personală (Atelier Bune maniere, Gândire strategica, Stil de viață sănătos)
  • Activități sportive - concursuri, olimpiade, volei, ping-pong, baschet.

COLABORAREA în sensul susținerii proiectului - Intergeneratii - a fost un Real Succes pana în acest moment. A dat ocazia unui număr de 58 de seniori să fie implicați în viețile copiilor, desfasurand împreună 19 tipuri de Ateliere. Activitățile însumând un total de aproape 10.000 de sesiuni/întâlniri cu seniorii pe întreaga perioadă a parteneriatului. Lucru care este extraordinar și de o reala greutate în viețile, atât a copiilor cât și a vârsnicilor.

Este o bucurie să știm că am facilitat binecuvântarea că un număr atât de impresionant - 330 de copii să aibă parte de atenția și îndrumarea de aproape a unui bunic! Știm că beneficiile dar și amintirile create o sa rămână mulți ani în inimile copiilor noștri!

Toamna aceasta am participat cu mare bucurie la Conferința națională “
𝑩𝒖𝒏𝒆 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒐 𝒃𝒂̆𝒕𝒓𝒂̂𝒏𝒆𝒕̦𝒆 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒐𝒂𝒔𝒂̆”, organizată de Fundația Regală Margareta a României, eveniment de referință pentru specialiști din domeniul asistenței sociale din ONG-uri, din instituții publice și autorități centrale și locale, din companii cu produse, servicii de suport și medicale dedicate seniorilor, precum și din companii preocupate de vârstnici prin politica de responsabilitate socială.
Participarea noastră a avut ca scop prezentarea unui model de bună practică, a modului în care noi, în Brașov facem frumos legătura vârsnicilor cu copiii în unul din multele Centre Generații din țară.
Mai jos vrem să vă lăsăm câteva imagini și un filmuleț pe care l-am prezentat publicului, imagini care credem că o să vă bucure!

https://www.youtube.com/watch?v=VxcbADukWts

51c49ea3-7263-4f85-a9a7-dc46734030e3

IMGL3726


IMGL4095-1


IMGL4344-1IMGL4669
blog comments powered by Disqus