Atelierele pentru copii

Ateliere pentru copiiIn perioada 16 - 27 Iulie 2012 asociatia noastra a demarat proiectul “ Atelierele pentru copii “ unde 11 ateliere din diferite domenii de lucru, sport si creativitate au fost puse la dispozitia copiilor . Printre ele se enumara atelierul de coafura, manichiura, pictura, croitorie, mass-media, gastronomie, alpinism, fotografiere, tamplarie, fitness si calculatoare. Dorim prin activitatiile pe care le dezvoltam sa ajutam copiii si tinerii sa deprinda abilitati practice, sa-si dezvolte motricitatea si nu in ultimul rand stima de sine. Timp de doua saptamani copii mici si mari sunt antrenati de profesionisti sa-si descopere talentele si sa isi educe rabdarea si perseverenta, sa inteleaga ce este munca si sa vada modul in care atunci cand vor fi adulti pot sa isi castige existenta.
Avem ateliere de pictura pentru cei ce au deschidere pentru forme si culoare. Micutii sunt fascinati de plansele mari de desen, de culorile vii dar si de complexitatea formelor. Gimnastica si alpinismul sunt preferate in mod special de baieti, dar nu numai. Dorim prin acest atelier sa educam o atitudine sanatoasa pentru miscare, perseverenta si consecventa.
La atelierul de croitorie tinerii reusesc, dupa o munca sustinuta, sa dobandeasca cunostintele de baza pentru a-si putea singuri sa isi croiasca si coase haine.
Micii bucatari invata de asemenea tainele de baza ale artei culinare. Gatesc zilnic bunatati, invata fiecare pas pe care trebuie sa il parcurgi pentru a face o mancare gustoasa si sanatoasa.
Atelierul de coafura si manichiura este vedeta cea mai ravnita de toate fetele! Aici este mereu inghesuiala, lume multa, pretentii dar si destul de multa munca. Fetele invata sa isi ingrijeasca mainile si parul cu atentie si intelepciune. Cu toate ca sunt multe participante, nimic nu este lasat la voia intamplari.
Atelierul de Media pretinde ca va reusi sa editeze cea mai interesanta revista de pana acum a Diaconei. Copii cu talent la povestit, cu indrazneala si multa inteligenta iau asiduu interviuri, urmaresc atent tot ceea ce se intampla in zilele acestea la Diaconia, fac poze si astern totul pe hartie. Sunt micuti si talentati, speram sa ii vedem intr-o zi cu articole in ziarele Brasovene.


blog comments powered by Disqus